Siirry pääsisältöön

Tavoitteet seuraavalle vuodelle

Tuntuu, että toistan itseäni: taas on isoja muutoksia luvassa yrityksen puolella. Koronakriisi aiheutti toiminnalleni shokin ja nyt iski eräs täysin toisenlainen shokki. Viime viikot ovatkin menneet asioita järjestellessä ja tällä hetkellä olen toiveikas ja luottava, että asiat ratkeavat hyvin. Mutta huh, mikä työmäärä tässä on ollut... Kunpa olisi vihdoin jotain normaalia aikaa!!

Olen pohtinut tavoitteitani seuraavalle vuodelle:

1. Tienata nettona 55 000 euroa

Tämä vaatii noin kymppitonnin tulojen lisäystä aiempaan vuoteen, mikä ei ole missään nimessä helppoa. Päinvastoin, se vaatii uudenlaista ajattelua ja uuden kehittelyä firman puolesta. Aloittamani työt jeesivät hieman, mutta vain hieman tavoitteen saavuttamista.

2. Nettovarallisuuden kasvu 35 000 euroa

Tämä on kova tavoite ja riippuu pääasiassa ensimmäisen kohdan onnistumisesta ja pörssikurssien liikkeistä.

3. Maksa sijoitusasunto 2 tontin lunastushinta

Tähän tarkoituksena on neuvotella pankkilainaa ja/tai lainaa perheenjäseniltä. Suoraan käteisellä tonttiosuutta ei mielestäni kannata maksaa. Ajankohdallisesti tämä tapahtuisi tulevan talven aikana.

4. Osta sijoitusasunto nro 3

Ostaminen tarkoittaa tässä tapauksessa kumppanin kanssa sijoitusasunnon ostoa. Kohteena on Tampereen keskustan tuntuma, jonka markkinoita olen seurannut tiiviisti viime kuukaudet. Ajankohdallisesti tämä tapahtuisi lopputalvesta/ensi keväänä.

5. Sijoita säännöllisesti indeksirahastoihin

Vanhaa tuttua settiä edellisen 10 v ajalta. Tällä hetkellä säännöllisesti sijoituksiin menee n. 200 e/kk. Käytännössä olen pääasiassa harrastanut sitä, että noin 3-4 kk välein olen laittanut muutaman satasen lisää hajautetusti.


Käytännössä seuraavan puolen vuoden aikana tulen keskittymään tulojen maksimointiin, koska asuntojen suhteen ei ole vielä mahdollisuutta (rahaa) uusiin hankintoihin. 

Olen kyllä miettinyt, onko aina hyvä asettaa niin korkeita tavoitteita, että pitää keksiä jotain aivan uutta saavuttaakseen niitä... Koska vaikka onnistuisikin jopa erinomaisesti, jää helposti kakka maku suuhun jos ei ihan yllä tavoitteeseen. Mikä sinun ajatuksesi tähän on?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Minimalismiin pyrkiminen

En voi kutsua itseäni minimalistiksi, mutta pyrin parhaani mukaan välttämään tavaraa ja materiaa. Säästän tällä aikaani, rahaani, hermojani ja vaivaani. Tässä siis toimintatapani ja vinkit. Tavaran hankkiminen: 1. En osta käytännössä juuri mitään Tämä on tärkein rasti, joka säästää käytännössä kaiken myöhemmin tulevan vaivan. Lisäksi rahaa ja luontoa säästyy. 2. Jos ostan, ostan kerralla kunnollisen ja monikäyttöisen Esimerkkinä mustat nahkanilkkurit, joita olen iloisesti käyttänyt jo 6-7 vuotta. Alle satasen kengät, mutta nahkaa ja ajatonta mallia. Ainoat siistit talvikenkäni, muita en tarvitse. 3. Tavaroiden huolto Jos jotain hankin, pidän sen kunnossa. Nahkanilkkurit putsaan ja lankkaan siistiksi.  4. Lainaan tavaraa muilta ja lainaan itse muille Koskee pääasiassa harvoin tarvittavia asioita. 5. Kyselen lähipiiristä tavaraa Jos huomaan tarvitsevani jotain tai jotain on mennyt rikki, kysyn perhepiiristäni, onko jollain nurkissa pölyttymässä tarvitsemani tavara. Juuri otin lapsuudenko

Sijoitusasunto 1 sudenkupat

Sijoitusasuntoni nro 1 tilanne ei ole numeroiden valossa kovin hyvä. Kyseessä on siis reilu 30 neliöinen kerrostaloyksiö yliopistokaupungista. Keskustaan on matkaa 3 km ja alue on suosittua opiskelija-aluetta luonnon lähellä. Kaupunki laajenee etenkin tähän suuntaan ja alue on hyvämaineinen. Ostin asunnon aikoinaan itselleni ja asuin siinä pari vuotta. Tarkoituksena oli pidempi asuminen, mutta elämäntilanteen muuttuminen johti kohtuu nopeaan vuokraukseen. Olin myös 23-vuotias asunnon ostaessani ja todellinen keltanokka.  Asunto on kivalla paikalla ja kaunis. Ihana koti ja silloin uudiskohde. Asunnossa on käytetty tavallista parempia materiaaleja (vaikka asunto on 4 vuotta vanha, siinä on paremmat materiaalit kuin asunnossa, jonka olemme ostamassa nyt omaan käyttöömme!). Mikrosijainti asunnolla on erinomainen. Ostin asunnon ensisijaisesti kodiksi, mutta ajatuksena oli myös aikanaan jättää se sijoitusasunnoksi. En ymmärtänyt luvuista oikeasti juuri mitään, enkä edes osannut/tajunnut lask