Siirry pääsisältöön

Tilikauden päätös

Hieman myöhässä tulee teksti ja koonti, kun virallisesti tilikauteni päättyi huhtikuun lopussa.

Mennään suoraan lukuihin. Vuosi sitten nettovarallisuuteni oli 105 k ja bruttovarallisuuteni 204 k. Nyt vuoden jälkeen nettovarallisuuteni on 124 k ja bruttovarallisuus 340 k. Vuoden nettotienestit olivat noin 45 k.

Olenko tyytyväinen? 

No. Tavallaan joo, mutta kokonaisuutena en.

Miksi sitten näin? Varallisuuslaskelmiini vaikuttaa nyt merkittävästi se, että tein 12 000 euron alaskirjauksen ensimmäisen sijoitusasuntoni arvoon. Aiemmista teksteistä pääsetkin lukemaan, mitä ongelmia asunnossa on ollut ja vastikkeen merkittävästä noususta seuraa merkittävä asunnon arvon lasku. Näin se menee.

Nyt laskelmissa varallisuus kasvoi 19 k, kun ilman alaskirjausta lukema olisi ollut 31 k. Ilman alaskirjausta olisin ollut tulokseen hyvin tyytyväinen. Tavallaan harmittaa, että olen tehnyt kuitenkin hyvää ja kovaa työtä ja onnistunut tilanteeseen nähden erinomaisesti, mutta yksi vuosien takainen kämmi vie fiiliksen kokonaan. Asunnon suhteen on vielä mahdollista saada reklamaatiopalautusta, mutta mikäli tällaista hyvitystä tulee, kirjautuu se aikanaan varallisuuteeni. Menen nyt varovaisuusperiaatteella, eli arvoa alas.

Koko talouteni velkavipu on tällä hetkellä noin 63,5 %. Se on melko paljon ja tavoite ei ole nyt seuraavan puolen vuoden aikana sitä kasvattaa.

Ei muuta kuin uutta kohti, jos ei onnistu niin ainakin tästä opittiin taas.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tavoitteet seuraavalle vuodelle

Tuntuu, että toistan itseäni: taas on isoja muutoksia luvassa yrityksen puolella. Koronakriisi aiheutti toiminnalleni shokin ja nyt iski eräs täysin toisenlainen shokki. Viime viikot ovatkin menneet asioita järjestellessä ja tällä hetkellä olen toiveikas ja luottava, että asiat ratkeavat hyvin. Mutta huh, mikä työmäärä tässä on ollut... Kunpa olisi vihdoin jotain normaalia aikaa!! Olen pohtinut tavoitteitani seuraavalle vuodelle: 1. Tienata nettona 55 000 euroa Tämä vaatii noin kymppitonnin tulojen lisäystä aiempaan vuoteen, mikä ei ole missään nimessä helppoa. Päinvastoin, se vaatii uudenlaista ajattelua ja uuden kehittelyä firman puolesta. Aloittamani työt jeesivät hieman, mutta vain hieman tavoitteen saavuttamista. 2. Nettovarallisuuden kasvu 35 000 euroa Tämä on kova tavoite ja riippuu pääasiassa ensimmäisen kohdan onnistumisesta ja pörssikurssien liikkeistä. 3. Maksa sijoitusasunto 2 tontin lunastushinta Tähän tarkoituksena on neuvotella pankkilainaa ja/tai lainaa perheenjäseniltä

Sijoitusasunto 1 sudenkupat

Sijoitusasuntoni nro 1 tilanne ei ole numeroiden valossa kovin hyvä. Kyseessä on siis reilu 30 neliöinen kerrostaloyksiö yliopistokaupungista. Keskustaan on matkaa 3 km ja alue on suosittua opiskelija-aluetta luonnon lähellä. Kaupunki laajenee etenkin tähän suuntaan ja alue on hyvämaineinen. Ostin asunnon aikoinaan itselleni ja asuin siinä pari vuotta. Tarkoituksena oli pidempi asuminen, mutta elämäntilanteen muuttuminen johti kohtuu nopeaan vuokraukseen. Olin myös 23-vuotias asunnon ostaessani ja todellinen keltanokka.  Asunto on kivalla paikalla ja kaunis. Ihana koti ja silloin uudiskohde. Asunnossa on käytetty tavallista parempia materiaaleja (vaikka asunto on 4 vuotta vanha, siinä on paremmat materiaalit kuin asunnossa, jonka olemme ostamassa nyt omaan käyttöömme!). Mikrosijainti asunnolla on erinomainen. Ostin asunnon ensisijaisesti kodiksi, mutta ajatuksena oli myös aikanaan jättää se sijoitusasunnoksi. En ymmärtänyt luvuista oikeasti juuri mitään, enkä edes osannut/tajunnut lask

Kuulumisia / tulopäivitys

Moro pitkästä aikaa! Helmi- ja maaliskuu ovat olleet varsin onnistuneita. Olen saavuttanut pieniä bonuksia hyvin tehdyistä töistä. Tärkeitä hiluja, kun tavoittelen 45 000 euron vuosituloja (nettona). Helmikuun loppuun mennessä olin tienannut hyvin tarkkaan 40 000 euroa, ja tosiaan tilikautta on pari kuukautta jäljellä. Maalis-huhtikuu ovat yleensä huonoja kuukausia, joten pitää kyllä venyä hieman mikäli pyrin vielä viisi tonnia keräämään tuloja. Tuleva koronasulku aiheuttaa vähän harmaita hiuksia ja toivon todella, ettei se vesitä seuraavan parin kuukauden tulovirtoja. Aloitan myös ihan aikuisten oikeat työt tässä lähiviikkoina! Työtarjous tuli sattumalta yritykseni puolesta työskennellessä. Laskentatoimen KTM:lle tämä työ on mielestäni ihan lottovoitto, joten tartuin ilomielin tarjoukseen. Haluaisin hehkuttaa vähän enemmänkin, mutten viitsi mennä liikaa yksityiskohtiin. Työ on kuitenkin juuri sitä mitä yrittämiseni jälkeen haluan tehdä työelämässä ja liittyy yrityksen talousasioihin.